Zondag speelde SDO Vr1 haar derde competitiewedstrijd. In de Kuil kwamen de dames uit Nijverdal op bezoek. De Zweef ging afgelopen seizoen na een spannende pot  nog met de volle winst aan de haal (1-2) .  Dit seizoen klopte het fyiek sterke de Zweef thuis op gras Kolping Boys met 3-1 en ging maar nipt in Amsterdam tegen Buitenveldert met 1-0 onderuit. Afgelopen week kon de grasmat in Nijverdal de regen niet aan en werd het duel tegen Witkampers afgelast.
Vandaag was het een compleet ander verhaal. We zaten er vanaf het begin bovenop en een snelle treffer is dan lekker. Met een scherpe sliding was Jennifer de Twentse keepster te snel af en bracht ons op 1-0. Kansen werden aan elkaar geregen echter verzuimden we ons te belonen. Roos was ondanks haar inzet in haar acties wederom te weifelend en durfde de trekker niet over te halen. Tien minuten voor de rust bracht Silvia met een bal die terugsprong van de paal ons wel op een verdiende 2-0.
Na de thee werd het pover spelende De Zweef compleet overlopen. Nadat Pia de 3-0 vanuit een vrij trap binnen had geschoten  leek De Zweef rijp voor de slachting. Met goede combinaties en het uitstekend gebruiken van de geboden ruimte leek zelfs een overwinning met dubbele cijfers erin te zitten.
Zover kwam het niet. Maar Karima, Loraine en ook Jenny zorgden voor de zeer verdiende 6-0 einduitslag. Na afloop werd sponsor Evert-Jan Toonen een goede en veilige reis gewenst met zijn car-challenge door Zuid Amerika en uitgezwaaid door alle speelsters. Zijn reis is te volgen via deze site (onder kopje Sponsors)
Volgende week een verdiend weekend vrij,  maar wel gaan we eerst as woensdag 3e klasser Buitenboys bestrijden in Almere voor de beker.

Klik hier voor de foto’s van Brigitte.

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.