In Alkmaar werd er dit weekend een verdiende zege behaald op ex hoofdklasser Kolping Boys 1-2.

De tweede competitie wedstrijd begonnen we wat slordig en werden al snel op het middenveld afgestraft. De slimme Kolping spits twijfelde niet en klopte Leona met een lange bal van 25 meter.  We lieten ons echter door deze tegenslag niet uit het veld slaan en namen het helft in handen. Wij hadden daarna het betere van het spel en creeerden kansen. De grootste van allemaal was voor Roos die echter volledig vrij voor het open doel hoog over schoot. Vooral het tweede gedeelte van de eerste 45 minuten combineerden we goed en werden we ook beloond doordat vlak voor de rust Jennifer een voorzet van Nurhan met het hoofd verlengde en we met een gelijke stand konden rusten. 1-1.

Paul hamerde vooral op de zuiverheid in de passing en zag zijn ploeg in de tweede helft wel hard werken maar nog steeds te slordig spelen. Kolping Boys kwam er niet meer aan te pas en met name onze achterste rij olv Pia stond prima. Na een kwartier bracht Karima ons weer op voorsprong met een verrassende boogbal  van 30 meter 1-2 !
Nadat de laatste vrouw van Kolping met rood door de piep jonge scheidsrechter Schaap na een slaande beweging van het veld was gezonden kregen we meer en meer ruimte. Die extra ruimte werd met name via Sylvia vaak gevonden. Jammer dat de goal van Jennifer na een goede voorzet van Roos voor buitenspel werd afgekeurd. De overwinning kwam niet meer in gevaar en  was  meer dan terecht.
Volgende week de ongetwijfeld zwaardere pot thuis tegen het fysiek zo sterke De Zweef

Klik hier voor de foto’s van Brigitte en Rene

Ook door een Kolping fotograaf waren foto’s gemaakt. Klik hier

 

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.