Na lange reizen door en naar  Noord en Zuid Amerika, Oman, Japan en Singapore gaan ook dit jaar onze sponsor Evert Jan Toonen en co-piloot Jan Buis onderweg in een nieuw avontuur . Dit keer is er wederom gekozen voor het Zuid Amrika continent waar zo’n 20 equipes aan mee zullen doen. Wij zullen proberen jullie via deze site op de hoogte te houden van alle belevenissen van onze Sponsor.  Volg de karavaan door hier te klikken voor de Car-challenge blog

De reis is gestart op 20 Oktober in Equador, rijdend langs de grens van Colombia zakt men naar Peru, Bolivia en Chili en zal de karavaan na ruime 5 weken uitkomen in Argentinie om na twee dagen uitrusten in Buenos Aires weer naar huis te vliegen.

Bericht 1:  19-10-2017

equador

Ja lieve familie en vrienden , even een tussendoortje als start , gisteren een vliegreis van 14 uur gehad tussenstopje om te tanken en daarna na een klein uurtje in Guayaqouil aangekomen , dit is de hoofdplaats van Equador , hotel prima   Maar ze kennen de Hollanders niet die na een lange reis aan 1 ding denken dat is bier , ze presteren het gewoon om een mager aantal flesjes bier in een teiltje met ijsblokjes de doen en daarmee probeerde ze onze dorst te lessen , wat niet lukte , maar goed na 2 biertjes en spaghetti naar bed.

Vanmorgen het zo verwachte verhaal aangehoord dat de douane niet wil mee werken om de auto’s vrij te krijgen van het havengebied , heb dit in 2008 ook meegemaakt dus verwondert het me niet , hoop alleen dat het nu geen 4 dagen gaat duren zoals toen. Vandaar vanmorgen heel vroeg op 5.30 en met summier ontbijt stonden we om half acht al voor de hekken van de douane , paspoort plus andere zaken ingeleverd en getekend. En toen met de taxi naar hotel en daar af wachten op bericht mogelijk ophalen auto , we blijven positief en hoop dat we de auto in de namiddag op kunnen halen ( mogelijk iets van geld onder het hek doorschuiven) en dan af tanken , proviand inslaan , koelkastje aan zetten in de auto en dan morgen de eerste rit doen naar Quito , verwacht een kleine rit van 485 kilometer .

 

Groet Evert Jan en Jan Buis

 

Ook is de rit te volgen via berichten op Facebook

Overzicht eerdere ralleys

Toonen reis1