In Brabant en Limburg was het deze zondag feest. Alle carnavallers zetten hun feestneus weer op. Inderdaad op de elfde van de elfde om precies elf uur openden meerdere prinsen-carnaval hun nieuwe feestjaar.
Precies 100 jaar terug was het ook feest toen op 11 november om 11 uur in 1918 na een zeer donkere tijd in Europa, met heel veel slachtoffers, uiteindelijk de Eerste Wereldoorlog nabij het Franse stadje Compiègne in een treinwagon werd beëindigd door het ondertekenen van de wapenstilstand.
Om 11 uur op deze gedenkwaardige dag trapten onze SDO vrouwen af in het Noordhollandse Limmen tegen de gelijknamige vrouwen ploeg.
Voor het eerst dit seizoen op echt gras spelend bleek vooral ook de harde wind een extra tegenstander. SDO begon echter goed, speelde de bal achterin rustig rond en was uiterst scherp en effectief met haar snelle uitvallen. Na zeven minuten werd Demi Hemelaar met een prachtige cross pass van Jennifer Neef vrij voor het doel gezet en twijfelde niet. (0-1). Promovendus Limmen hanteerde vooral de lange bal en bleef zoeken naar de snelle spits. Na een half uur kwam de thuisploeg gelijk doordat een vrije trap terugsprong van de lat en makkelijk kon worden binnengetikt achter de kansloze keepster Danielle Fafienanie. ‘Hoe fijn is het dat je dan direct weer tegenscoort’, aldus coach Richard Buisman. Gizem Dagarslan schoot amper twee minuten later van twintig meter raak (1-2)waarna SDO geen steekjes meer zou laten vallen. Vlak voor de rust liet linksbuiten Hemelaar met een indrukwekkende sprint de gehele Limmense achterhoede staan en scoorde van dichtbij.(1-3)  Ook aanvoerder Silvia Woudberg was voor de rust nog succesvol waardoor er thee werd gedronken met een marge van drie. Ondanks de harde wind in de rug kon SDO in uiterst povere tweede helft de score niet meer opvoeren. Buisman’s ploeg  was veel te slordig en Limmen was niet bij machte door de Bussumse defensie te dringen waardoor het bij 1-4 bleef. Van een feestje in de bus was er door de wat teleurstellende tweede helft deze zondag nog geen sprake. Tevredenheid was er echter wel over de zeer verdiende punten en het behoud van de tweede positie op de ranglijst.
Foto’s gemaakt door Brigitte Troostheide. Klik hier voor die foto’s

Geef een reactie

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.